Siyasi və ictimai Elmlər Məktəbinin kafedralarının onlayn iclası keçirilib

Qərbi Kaspi Universitetinin Siyasi və ictimai elmlər məktəbinin müəllim və tələbələri STEAR düşüncə mərkəzinin təşkil etdiyi “The Nuclear Future: An Agenda for Disarmament?” adlı beynəlxalq tədbirdə iştirak ediblər.

Tədbirdə səfir Stephen Klement (Dr. Stephan Klement, Avropa Birliyinin Birləşmiş Millətlər Təşkilatının Vyanadakı yeni Daimi Nümayəndəsi və Avropa Xarici Fəaliyyət Xidmətində (EEAS) Birgə Hərtərəfli Fəaliyyət Planının (JCPOA) nüvə tətbiqindən məsul olan xüsusi müşaviri) və professor Ramesh Thakur (Ramesh Thakur, Crawford İctimai Siyasət Məktəbinin fəxri professoru, Avstraliya Milli Universiteti, Böyük elmi işçi, Toda Sülh İnstitutu və Avstraliya Beynəlxalq Əlaqələr İnstitutunun əməkdaşı) nüvə yayılmasının qarşısını almaq üçün alternativ ambisiyalar, onun Avropa-Asiya münasibətlərindəki nüvə ambisiyalarına təsiri və nüvə istifadəsinin gələcək nəsil üçün necə olacağını müzakirə ediblər. Natiqlər şəxsi təcrübə sahələrini bölüşüb, səfir Klement “Birgə hərtərəfli fəaliyyət planı” (İran nüvə anlaşması olaraq da bilinir) və professor Thakur “Nüvə silahlarının qadağan edilməsi haqqında”müqaviləni müzakirə edib.