Tətbiqi Politologiya Mərkəzinin növbəti konfransı keçirilib

Dekabrın 7-də Qərbi Kaspi Universitetində Tətbiqi Siyasi Elmlər Mərkəzinin təşkilatçılığı ilə keçirilən konfransda müxtəlif məruzələr dinlənilib.

Siyasi və Sosial Elmlər fakültəsinin BM-dən Tural Bəlazadənin Azərbaycan Milli Məclisinin 100 illik yubileyi ilə bağlı təqdimatından sonra ÜAK-ın tələbələri Kənan Paşayev, Nərmin Hacızadə, Sevinc Əlizadə, Ofelya Mustafazadə və Zemfira Manafova da regionda baş verən əsas tədbirlərə dair təqdimatlarla çıxış ediblər. və bütün dünyada.

Tətbiqi Siyasət Mərkəzindən Elxan Şahinoğlu məlumat verib: “Əsas mövzularımıza Ermənistanda parlament seçkilərinin keçirilməsinin mümkünlüyü və onun Qarabağ münaqişəsinin həlli ilə bağlı nəticələri; Azov dənizində son etibarsızlıq fonunda Rusiya-Ukrayna münaqişəsi; Suriyadakı son vəziyyət və İdlibdə atılan addımlar; ABŞ-ın İrana qarşı sanksiyaları və onun region ölkələrinə təsiri”.

O, daha sonra məruzəçilərin maraqlı çıxışlarına görə minnətdarlığını bildirib. Məruzələr ətrafında geniş müzakirələr aparılıb, maraqlı suallar səsləndirilib. Təqdimatların müxtəlif internet saytlarında dərc olunması qərara alınıb.

Tələbələr getdikcə daha məhsuldar olurlar və qız tələbələr utancaqlıq hissini buraxmağı və suallara cavab verməyi öyrənirlər.

Günün təşkilində bir tələbə kimi fəallıq göstərən Fərid Məmmədova xüsusi təşəkkür edilib. Konfransın təşəbbüskarı olan Fərid müəllim də ənənəni davam etdirərək konfransın yaradıcılıq və texniki işlərinin mühüm hissəsini həyata keçirib.

Bütün qonaq aparıcılara müxtəlif müvafiq kitabların nüsxələri verildi.

Dekabrın sonunda  Qarabağla bağlı “İlin yekunları” adlı ənənəvi görüş keçiriləcək.

Tədbirə media nümayəndələrinin dəvət edilməsi planları ilə yekun hesabatın mətni üzərində iş davam etdirilir.